HTML

Fricc's böffs

Friss kommentek

Linkblog

A rasszizmus a probléma?

2010.06.20. 21:22 Friccc

A rasszizmus.

Nem akarok hosszú fejtegetésekbe belemenni, hogy mi is valójában a rasszizmus, mert mindenki másképp magyarázza, de a lényeg talán ugyanaz, amiben megegyezhetünk: nagyon egyszerűen, hogy ha egy másik rasszba/fajba/(népbe) tartozó embert utálsz, azért, mert az kénye kedve szerint hajlandó más rasszhoz, néphez tartozni. A rasszizmus kiegészítője pedig a diszkrimináció, ez a két kedvenc témája a liberális jogvédőknek. (Akiknek valamiért mindig anyagilag jól szituált emberek, akiknek valamiért mindig van pénzük rendezvényeket és felvonulásokat rendezni. Általában ezek azok az emberek, akik nem találkoznak azokkal a problémákkal, amit a rasszizmus okoz.) Diszkriminálni pedig miért is lehet egy rasszt, egy népet? Ha rájuk jellemző tulajdonságaik, tisztelet a kivételnek, elviselhetetlen egy bizonyos környezetben. És ezek a problémák megoldásra várnak, nem pedig elkendőzésre azzal, hogy ők is ugyanoly emberek mint mi.

Valójában a rasszizmus a probléma, vagy az, amiből a rasszizmus, a liberálisok által rasszizmusnak nevezett dolog fakad? Mert elkezdhetünk azon vitatkozni, hogy az rasszizmus-e, hogyha egy csoport esetén 100-ból 99 ember lop naponta, és ezeket utáljuk, akkor ez diszkrimináció, csakúgy, mert, mert ők kékek, meg zöldek, mi meg fehérek, vagy egy ok miatt kialakult probléma?

Ha azok a liberálisok, akik félreértik a liberalizmust, és nem az egyenlőségre helyezik a hangsúlyt, hanem a kisebbségek pozitív diszkriminációjára, megszüntetik, elnyomják, betiltják, börtönbe zárják az általuk rasszistának tituált elemeket, akkor megoldódik-e a probléma, ami miatt a rasszizmus kialakult? Mert miután a bebörtönzött rasszisták házába beleköltöznek új semleges emberek, a szomszédságuk miatt újabb "rasszistákat" termel ki a társadalom. De vajon ez télleg rasszizmus? Ha igen, akkor lehet a rasszizmus jogos? És gondoljunk bele. Ha én nagyon szeretem a feketéket, az összeset, mert olyan mókásak, meg feketék, és vicces ahogy táncolnak, tisztelet a kivételnek, akiket nem szeretek, akkor az most nem rasszizmus? Akkor rendben vagyok? De akkor is a bőrszínük alapján különböztetem meg őket?! Nem? Vagy akkor már rendben van?
Ez a kérdésem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://frici.blog.hu/api/trackback/id/tr192096513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása